Poolspot verstevigt zijn positie verder met de overname van Noppe Zwembaden

21.01.2022

Sinds eind 2021 maakt Noppe Zwembaden deel uit van het project Poolspot en vervoegt hiermee JDS Pools, Intrapools, Zwembadvoordeel.be en De Zwemwereld. De consolidatie en doorgedreven integratie van deze referentiespelers maakt van Poolspot de grootste en meest professionele zwembadgroep in Vlaanderen met aanwezigheid in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

Over Noppe Zwembaden

Noppe Zwembaden is een begrip in Antwerpen. Het bedrijf, vooraf gekend als Ponnet Zwembaden werd in 2007 overgenomen door Tom Noppe en in 2008 herdoopt tot Noppe Zwembaden. Noppe Zwembaden is gelegen op een commerciële locatie in Antwerpen, vlak aan het Wijnegem shoppingcenter. Anders dan de meeste spelers in ‘zwembadland’ is het bedrijf actief bezig geweest met het creëren van een structuur, is het daarnaast reeds sterk gedigitaliseerd en heeft het een groot team gebouwd van professionele zwembadtechniekers.

Naast het plaatsen van zwembaden is het bedrijf vooral gekend als een partner in totaaloplossingen voor zwembaden, van het klassieke onderhoud tot de volledige renovatie van oudere baden. In 2021 heeft Noppe Zwembaden meer dan 100 nieuwe zwembadprojecten gerealiseerd.

Met deze acquisitie combineert onze groep alle topreferentiespelers in monoblokzwembaden in Vlaanderen, waarbij Noppe Zwembaden uitblinkt in een sterke organisatie en gedigitaliseerd platform.

Eefje Bleys, CEO Poolspot

Over GT Invest en het project Poolspot

Begin 2021 maakte GT Invest de beslissing om te investeren in de sector van de zwembaden. De belangrijkste beweegreden hiervoor was de afwezigheid van een grote, professionele speler die actief is over heel Vlaanderen. De integratie van de verschillende zwembadbedrijven op vandaag maakt van Poolspot de grootste en meest professionele speler in Vlaanderen voor het plaatsen van monoblokzwembaden en voor de complete ontzorging van klanten voor, tijdens en na de plaatsing. In 2021 realiseerde de groep gezamenlijk zo’n 345 nieuwe zwembadprojecten.

In 2022 wordt het project Poolspot verder doorgevoerd met daarbij de verdere integratie van de verschillende bedrijven zonder daarbij de eigenheid te verliezen. Midden 2022 zal de groep onder een nieuwe commerciële groepsnaam naar buiten komen en zal de groep, vanuit het nieuwe hoofdkantoor in Kortrijk verder geleid worden. Zo zal Noppe Zwembaden de lokale partner zijn voor de Antwerpse markt en zal de rest van Vlaanderen bediend worden vanuit Lokeren (Intrapools), Maldegem (JDS Pools) en Kortrijk (De Zwemwereld).

De Groep focust zich op het plaatsen van monoblokzwembaden van marktleider LPW Pools. De klant met specifieke vereisten op vlak van vorm of afwerking kan geholpen worden met onze zwembaden op maat van Belgische fabrikant Carropools.

Tom Noppe, Noppe Zwembaden: “Ik ben heel tevreden om mijn bedrijf waaraan ik meer dan 15 jaar heb gebouwd te integreren in deze grote professionele groep. De visie van GT Invest sluit naadloos aan bij de manier waarop ik Noppe Zwembaden heb geleid. De focus op professionaliteit en maximale ontzorging van de klanten is daarbij de hoeksteen. Het is dan ook met een groot plezier dat ik samen met het voltallige team van Noppe Zwembaden aansluit bij de groep en zo kan meewerken aan een nog groter en mooier verhaal, wat alleen maar ten goede zal komen aan onze klanten en onze medewerkers!”

Eefje Bleys, CEO Poolspot: “We zijn heel tevreden om net voor het einde van 2021 Noppe Zwembaden te mogen verwelkomen in onze groep. Onze groep combineert zo vandaag alle topreferentiespelers in monoblokzwembaden in Vlaanderen, waarbij Noppe Zwembaden uitblinkt in een sterke organisatie en gedigitaliseerd platform. 2022 wordt het jaar waarbij we verder gaan met de integratie van de verschillende bedrijven, de sterktes van alle spelers gaan uitspelen over de volledige groep met als doel een nog betere oplossing te kunnen bieden aan klanten bij nieuwe zwembadprojecten en de verdere ontzorging van deze klanten. Midden 2022 zal de groep commercieel naar buiten komen onder een nieuwe groepsnaam met daarbij onder meer een centraal aangestuurde serviceorganisatie!”

Johny Desmet, JDS Pools: “Het was mijn droom om samen met GT Invest JDS Pools verder te kunnen laten groeien. Het was dan ook van bij de start van het project Poolspot dat ik hoopte om mijn collega-LPW-dealer Noppe Zwembaden mee te kunnen betrekken. Ik ben dan ook heel tevreden met deze volgende stap en kijk met veel plezier naar de toekomst.”