Poolspot wordt de grootste en meest professionele zwembadgroep in Vlaanderen

14.04.2021

Midden maart 2021 deed GT Invest een eerste acquisitie in de markt van zwembaden met de overname van JDS Pools uit Maldegem. Deze investering kende snel navolging met 3 verdere overnames in de markt van zwembaden: Intrapools, zwembadvoordeel.be en De Zwemwereld. Deze groep van sterke spelers gaat verder onder de groepsnaam Poolspot, met als doel de grootste en meest professionele zwembadgroep in Vlaanderen te worden.

JDS Pools: start van de groep Poolspot

De afgelopen jaren kende de zwembadenmarkt een sterke groei. Door de lage rentevoeten, betere weersomstandigheden, democratisering van zowel investerings- als gebruikskost van een zwembad en meer aandacht voor persoonlijke luxe thuis sinds de recente pandemie is er een wildgroei aan zwembadplaatsers ontstaan, al dan niet met een professionele achtergrond.

Als gerenommeerde en deskundig onderbouwde speler wilde JDS Pools haar marktpositie versterken door verder te professionaliseren en uit te breiden. Om continuïteit te creëren voor het bedrijf en haar medewerkers en verder te investeren met focus op rendabele en duurzame groei, namen Johny De Smet en zijn vrouw Caroline Van Heuverswijn contact op met GT Invest. Sinds voorjaar 2021 maakt JDS Pools deel uit van de bedrijvenportefeuille van GT Invest.

Bijkomende acquisities: Intrapools, Zwembadvoordeel.be en De Zwemwereld

Met de daaropvolgende acquisities in de zwembadsector werd de groepsnaam Poolspot een feit.

In mei 2021 werd met Intrapools in Lokeren een perfecte add-on acquisitie afgerond. Intrapools opereert vanuit Lokeren en is geografisch een ideale aanvulling op JDS Pools. Vanuit Lokeren zal François Van Hemelrijck verder de Oost-Vlaamse en Antwerpse markt bedienen. Voor GT Invest (Poolspot) was Intrapools een zeer logische keuze omdat het bedrijf staat voor eenzelfde service en kwaliteitsniveau en een heel hoge klantentevredenheid tot gevolg. Intrapools plaatst ongeveer 90 zwembaden per jaar.

Om klanten volledig te ontzorgen en mee te gaan in de trend van online aankopen verwelkomt Poolspot in mei 2021 de webshop zwembadvoordeel.be. Sinds mei 2021 verloopt de verkoop van producten voor het onderhoud van zwembaden voor alle bedrijven uit de groep Poolspot, zowel offline als online, onder het bedrijf zwembadvoordeel.be. Eefje Bleys, oprichter van zwembadvoordeel.be, blijft aan boord om dit verhaal verder uit te breiden, maar ze zal daarnaast ook een actieve rol opnemen in de groep Poolspot om de marketing van de groep verder te coördineren.

Met de overname van de Wevelgemse zwembadspecialist De Zwemwereld in juni 2021 versterkte Poolspot zich verder geografisch, met een uitvalsbasis in Zuid-West-Vlaanderen. Daarnaast vormen de technische kennis en jarenlange expertise van ondernemer Filip Eggermont en zijn team een interessante troef in de uitbouw van Poolspot. De commerciële activiteit vanuit Zuid-West-Vlaanderen blijft bestaan binnen de groep, maar Filip Eggermont en zijn team zullen de ‘after sales service’ uitbouwen voor de volledige groep Poolspot. Dit kadert perfect in de missie van Poolspot om de meest professionele zwembadgroep te worden in Vlaanderen, met een sterk commercieel apparaat dicht bij de klant, zorgeloze plaatsingen van zwembaden en een technisch serviceteam dat de klant bijstaat bij technische interventies, onderhoudsoplossingen en seizoensopstarten.

Over Poolspot: de meest professionele zwembadgroep in Vlaanderen

Poolspot, opererend vanuit Maldegem, Lokeren en Wevelgem onder de commerciële namen JDS Pools, Intrapools, De Zwemwereld en Zwembadvoordeel.be is de meest professionele zwembadgroep in Vlaanderen.

In 2021 zal de groep gezamenlijk ongeveer 280 zwembaden plaatsen en heeft het de ambitie om in 2022 zo’n 350 zwembaden te plaatsen en een klantenportefeuille van meer dan 2.000 klanten te ontzorgen in onderhoud en technische interventies.