GT Invest investeert verder in de markt van zwembaden onder de groepsnaam Poolspot

09.06.2021

Midden maart deed GT Invest een eerste acquisitie in de markt van zwembaden met de overname van JDS Pools uit Maldegem. Deze investering kent nu navolging met 3 verdere overnames in de markt van zwembaden. Midden mei volgden de acquisities van Intrapools en zwembadvoordeel.be. Begin juni volgde de overname van De Zwemwereld.

JDS Pools – Start van de groep Poolspot

De overname van JDS Pools (maart 2021) was de start van wat de groep ‘Poolspot’ zal worden. Met JDS Pools werd een grote professionele zwembadplaatser overgenomen die jaarlijks 150 zwembaden plaatst. Johny De Smet, oprichter en bezieler van JDS Pools blijft aan boord en trekt het commercieel verhaal van JDS Pools samen met zijn team verder. Vanuit Maldegem is JDS Pools perfect geplaatst om grote delen van West- en Oost-Vlaanderen te dekken. De uitmuntende service en het hoge kwaliteitsniveau van JDS Pools is een troef die in de toekomst moet bewaard en gedragen worden doorheen de volledige organisatie.

Bijkomende acquisities: Intrapools, Zwembadvoordeel.be en De Zwemwereld

Met Intrapools in Lokeren werd een perfecte add-on acquisitie afgerond (mei 2021). Intrapools opereert vanuit Lokeren en is geografisch een ideale aanvulling op JDS Pools. Vanuit Lokeren zal François Van Hemelrijck verder de Oost-Vlaamse en Antwerpse markt bedienen. Voor GT Invest (Poolspot) was Intrapools een zeer logische keuze omdat het bedrijf staat voor eenzelfde service en kwaliteitsniveau en een heel hoge klantentevredenheid tot gevolg. Intrapools plaatst ongeveer 90 zwembaden per jaar.

Zwembadvoordeel.be, de online webshop voor uw zwembad, sluit zich aan bij Poolspot (mei 2021). Om klanten volledig te ontzorgen en mee te gaan in de trend van online aankopen verwelkomt Poolspot de webshop zwembadvoordeel.be. Vanaf heden zal de verkoop van producten voor het onderhoud van zwembaden voor alle bedrijven uit de groep Poolspot, zowel offline als online, gebeuren onder het bedrijf zwembadvoordeel.be. Eefje Bleys, oprichter van zwembadvoordeel.be blijft aan boord om dit verhaal verder uit te breiden, maar ze zal daarnaast ook een actieve rol opnemen in de groep Poolspot om de marketing van de groep verder te coördineren.

Met de meest recente overname van Wevelgemse zwembadspecialist De Zwemwereld (juni 2021) versterkt Poolspot zich verder geografisch, met een uitvalsbasis in Zuid-West-Vlaanderen. Daarnaast vormen de technische kennis en jarenlange expertise van ondernemer Filip Eggermont en zijn team een interessante troef in de uitbouw van Poolspot. De commerciële activiteit vanuit Zuid-West-Vlaanderen blijft bestaan binnen de groep, maar Filip Eggermont en zijn team zullen de ‘after sales – service’ uitbouwen voor de volledige groep Poolspot. Dit kadert perfect in de missie van Poolspot om de meest professionele zwembadplaatser te worden in Vlaanderen, met een sterk commercieel apparaat dicht bij de klant, zorgeloze plaatsingen van zwembaden en een technisch serviceteam die de klant bijstaat bij technische interventies, onderhoudsoplossingen en seizoensopstarten.

"Poolspot wordt de grootste en meest professionele groep voor zwembaden in Vlaanderen"

Over Poolspot – De meest professionele zwembadgroep in Vlaanderen

Poolspot, opererend vanuit Maldegem, Lokeren en Wevelgem onder de commerciële namen JDS Pools, Intrapools, De Zwemwereld en Zwembadvoordeel.be is de meest professionele zwembadgroep in Vlaanderen. In 2021 zal de groep gezamenlijk ongeveer 280 zwembaden plaatsen en heeft het de ambitie om in 2022 zo’n 350 zwembaden te plaatsen en een klantenportefeuille van meer dan 2.000 klanten te ontzorgen in onderhoud en technische interventies.