Een nieuw toekomstverhaal voor JDS Pools

29.03.2021

Ter versterking van haar management duikt zwembadbouwer JDS Pools samen met GT Invest in een nieuw toekomstverhaal. JDS Pools, genoemd naar haar oprichter Johny De Smet, plaatst vandaag 150 zwembaden per jaar en is zo een van de grootste spelers in Vlaanderen. Met de instap van GT Invest wil het familiebedrijf verder groeien, zowel op eigen kracht als door overnames, met als doel de onbetwiste marktleider in België te worden.

Realisatie JDS Pools

Een uitdagende markt in volle expansie

De afgelopen jaren kende de zwembadenmarkt een sterke groei. Voornamelijk omwille van de recente pandemie gingen Vlamingen meer inzetten op persoonlijke luxe bij hen thuis en nam de populariteit van zwembaden nog verder toe. Daarnaast zijn lage rentevoeten, betere weersomstandigheden en het democratiseren van zowel de investeringskost als de gebruikskost van een zwembad de belangrijkste drijfveren voor de stijgende verkoop. Die ontwikkeling zorgt weliswaar voor een wildgroei aan zwembadplaatsers, al dan niet met een professionele achtergrond. Als een gerenommeerde en deskundig onderbouwde speler wenst JDS Pools haar marktpositie te versterken door verder te professionaliseren en uit te breiden, op eigen kracht alsook in combinatie met overnames.

Om continuïteit te creëren voor het bedrijf en haar medewerkers, en verder te investeren gericht op rendabele en duurzame groei contacteerden Johny De Smet en zijn vrouw Caroline Van Heuverswijn investeringsbedrijf GT Invest. Samen bouwen ze nu JDS Pools verder uit met de ambitie om de onbetwiste marktleider in Vlaanderen en België te worden. GT Invest staat in voor de verdere professionalisering van het bedrijf en biedt ondersteuning bij overnames om de organische groei van JDS Pools te stimuleren.

Samen hebben we de ambitie om van JDS Pools de onbetwiste marktleider in Vlaanderen en België te maken.

Steve Tourlouse, GT Invest

Over JDS Pools

JDS Pools begon met de persoonlijke zwembaddroom van Johny De Smet. Twintig jaar terug ervaarde hij voor het eerst de luxe van een eigen zwembad en die beleving wilde hij met anderen delen. Samen met vrouw Caroline en zoon Ruben startte hij het familiebedrijf dat intussen jaarlijks 150 zwembaden over gans België plaatst. De missie van JDS Pools? Het plezier van een privézwembad voor iedereen haalbaar maken. JDS Pools, met showrooms in Adegem (Maldegem) en Knokke werkt vandaag met een team van een vijftiental mensen.

Johny De Smet: “Ik ben zeer tevreden met de intrede van GT Invest. Het jonge en ambitieuze team versterkt ons bedrijf met de kennis en ervaring die we nodig hebben om verder te kunnen groeien. Zij zullen me ondersteunen in mijn droom om nog meer klanten te helpen bij hun droom: een perfecte zwembadoplossing bij hen thuis. Meer dan 20 jaar geleden heb ik JDS Pools opgericht en het is dan ook een levenswerk geworden dat me nauw aan het hart ligt. Het is een geruststelling dat ik het nu kan doorgeven aan een volgende generatie zonder dat ik afscheid moet nemen van het bedrijf. Op deze manier wordt er ook continuïteit gecreëerd voor de medewerkers zonder wie ik JDS Pools nooit had kunnen uitbouwen tot het bedrijf dat het vandaag geworden is!”

GT Invest (Miek Geerardyn – Steve Tourlouse): “JDS Pools is een zeer mooi bedrijf in een uiterst aantrekkelijke en groeiende markt. Het is de verdienste van Johny en Caroline dat het bedrijf haar sterke positie en reputatie heeft kunnen opbouwen. Ze zijn een professionele speler in een markt die vandaag zeer versnipperd en weinig geprofessionaliseerd is. We kijken dan ook uit naar de toekomst en zijn blij dat Johny mee aan boord blijft, zowel operationeel als in de rol van aandeelhouder en klankbord.”

Meer info?
Voor meer informatie over dit partnership kan u terecht bij Steve Tourlouse op 0478 24 65 66 of steve@gt-invest.be.
Meer weten over JDS Pools? Neem een kijkje op www.jds-pools.be.