Case study - GT Invest zet in op operational excellence bij Group Caus

28.09.2021

Logistieke dienstverlener Group Caus maakt sinds begin 2019 deel uit van de bedrijvenportefeuille van GT Invest. Meteen na de overname werden enkele strategische beslissingen genomen in het kader van operational excellence. De uitvoering van deze beslissingen gebeurt door een team van bestaande medewerkers van Group Caus, onder begeleiding van CFO Joren Vanlerberghe. Aan het woord: Evelien Debacker, operations manager bij Group Caus.

Inzet op digitalisering

“Meteen na de toetreding van GT Invest werd door Steve en Miek beslist om de workflow bij Group Caus volledig te digitaliseren. De beslissing om onze kantoren te verhuizen naar Lissewege, op slechts enkele minuten van de kaai en met een pak minder opslagruimte, heeft hierin een aardig handje geholpen. Alle fysieke archieven werden door ons tot een minimum herleid en gedigitaliseerd. Intussen werken we ook met nieuwe softwarepakketten die ons toelaten volledig digitaal en in the cloud te werken, van boekhouding over de chauffeursplanning tot personeelsadministratie. De digitalisering is in een korte tijdspanne maar wel stap voor stap doorgevoerd, waardoor de dagdagelijkse werking van het bedrijf op geen enkel moment in het gedrang kwam.”

Wagenpark Group Caus

Investeringen in comfort en veiligheid

“Na een grondige kosten-batenanalyse werd vrij snel beslist om te investeren in een volledig nieuw wagenpark voor onze chauffeurs. Een goede zet op vlak van uitstraling voor Group Caus, maar ook een voordeel in het kader van aanwervingen: nieuwe, comfortabele wagens hebben een grotere aantrekkingskracht op potentiële chauffeurs dan een verouderd wagenpark. Ook wordt er sterk gehamerd op veiligheid en wordt hierin eveneens geïnvesteerd, onder andere met nieuwe, reflecterende werkkledij. Die frisse wind door het bedrijf is duidelijk voelbaar en wordt door het team als positief ervaren.”

Meer klantencontact

“Ook op commercieel vlak bracht GT Invest een en ander teweeg. Ze staan zelf heel dicht bij onze klanten, brengen hen een maandelijks bezoek om de samenwerking te evalueren en zorgen ook voor uitbreiding van de klantenportefeuille.”

Group Caus

"Het resultaat van de directe aanpak van GT Invest is dat we met ons team een meer open communicatie voeren, zowel naar onze klanten toe als binnen Group Caus."

Evelien Debacker, Group Caus

Evenwicht tussen operationeel en strategisch management

“De toetreding van Group Caus tot GT Invest was voor ons als medewerkers een complete verrassing maar na de gemoedelijke kennismaking werden we meteen volledig betrokken bij en ondergedompeld in de operationele strategie die Steve en Miek voor ogen hebben. De dagdagelijkse bedrijfsvoering ligt bij ons, impactvolle bedrijfsbeslissingen worden dan weer door GT Invest genomen. Bijvoorbeeld: samen met mijn collega Sharon deed ik de verkennende gesprekken met potentiële partners voor de nieuwe softwarepakketten maar de finale beslissing lag bij Steve en Miek. Joren komt minimaal wekelijks langs voor de boekhouding en verder zijn de communicatielijnen kort en laagdrempelig. Je kan de leden van GT Invest gerust als extra collega’s aanschouwen.”

Nieuwe bedrijfscultuur

“Het resultaat van de directe aanpak van GT Invest is dat we met ons team een meer open communicatie voeren, zowel naar onze klanten toe als binnen Group Caus: de afgelijnde takenpakketten hebben plaats gemaakt voor overkoepelende verantwoordelijkheden waarbij we ons als een team achter de bedrijfsdoelstellingen van Group Caus scharen. We hebben in sneltempo veel verwezenlijkt en zijn nu op een mooi, stabiel punt gekomen waarbij we uitkijken naar de verdere toekomstplannen van GT Invest voor Group Caus.”

Meer weten over dit portfoliobedrijf van GT Invest? Bezoek de website van Group Caus.