Samen op weg naar de onbetwistbare marktleiderspositie in België

14.04.2021

Sinds april 2021 maakt JDS Pools, gevestigd in Adegem en Knokke-Heist, deel uit van de bedrijfsportefeuille van GT Invest. Met de plaatsing van zo'n 150 zwembaden per jaar is JDS Pools een van de grootste spelers in Vlaanderen. Met de instap van GT Invest wil het familiebedrijf verder groeien, zowel op eigen kracht als door overnames, met als doel de onbetwiste marktleider in België te worden.

Een uitdagende markt in volle expansie

De afgelopen jaren kende de zwembadenmarkt een sterke groei en dat heeft meerdere redenen:

  • lage rentevoeten
  • betere weersomstandigheden
  • democratisering van zowel investerings- als gebruikskost van een zwembad
  • meer aandacht voor persoonlijke luxe thuis sinds de recente pandemie

Deze ontwikkeling zorgt voor een wildgroei aan zwembadplaatsers, al dan niet met een professionele achtergrond.

Als een gerenommeerde en deskundig onderbouwde speler wilde JDS Pools haar marktpositie te versterken door verder te professionaliseren en uit te breiden, op eigen kracht alsook in combinatie met overnames. Om continuïteit te creëren voor het bedrijf en haar medewerkers en verder te investeren gericht op rendabele en duurzame groei namen Johny De Smet en zijn vrouw Caroline Van Heuverswijn contact op met GT Invest.

GT Invest zorgt voor verdere professionalisering om geplande groei te ondersteunen

Sinds april 2021 bouwen we JDS Pools verder uit met de ambitie om de onbetwiste marktleider in België te worden.

GT Invest focust hierbij op:

  • De verdere professionalisering van het bedrijf op alle domeinen
  • Ondersteuning bij overnames om de organische groei van JDS Pools te stimuleren

Oprichter Johny De Smet blijft aan boord

Johny De Smet: “Ik ben zeer tevreden met de intrede van GT Invest. Het jonge en ambitieuze team versterkt ons bedrijf met de kennis en ervaring die we nodig hebben om verder te kunnen groeien. Zij zullen me ondersteunen in mijn droom om nog meer klanten te helpen bij hun droom: een perfecte zwembadoplossing bij hen thuis. Meer dan 20 jaar geleden heb ik JDS Pools opgericht en het is dan ook een levenswerk geworden dat me nauw aan het hart ligt. Het is een geruststelling dat ik het nu kan doorgeven aan een volgende generatie zonder dat ik afscheid moet nemen van het bedrijf. Op deze manier wordt er ook continuïteit gecreëerd voor de medewerkers zonder wie ik JDS Pools nooit had kunnen uitbouwen tot het bedrijf dat het vandaag geworden is!”

Meer weten? Bezoek de website van JDS Pools.